Ben och armbrottsrekord den här vintern!

Jag hoppas verkligen att man slipper möta våren med gips! Själv går jag inte en meter utan broddar för jag vill verkligen inte halka och bryta varken det ena eller det andra. Som tur är har användandet av broddar ökat och speciellt ner i åldrarna men ben och armbrott har också ökat lavinartat den här vintern och det tyder nog på att fler borde dra på sej broddarna.

Det finns ändå farligare skador man kan råka ut för om man halkar och f ex slår i huvudet i isen. Det som fick mej att börja med broddar var en kund som kom in i min skoaffär, hon var ca 40 år och sluddrade då hon pratade så jag trodde att hon var onykter. Det visade sej att hon halkat på en isfläck och ramlat så illa att hon fick en blödning i hjärnan. Hon skulle bara gå från bilen och betala parkeringsavgiften och mer behövdes inte för att hela hennes liv skulle förändras. Hon hade legat på sjukhus väldigt länge och börjat träna upp sej men visste inte om hon någonsin skulle bli bra igen.

Då bestämde jag mej för att jag skulle gå med broddar!!! Sånt vill vi helst slippa, eller hur? Det jag tycker är viktigt då det gäller broddar är att dom ska vara lätta att ta av och på men inte minst att dom sitter bra på de flesta skor. Jag har en favorit som heter  Duenorth Everyday! Se bilderna!

 

Legg igjen en kommentar